Email instellingen overzicht

Table of contents

E-mail instellen op je;

Hieronder de lijst met instellingen. Loop degene die je tegenkomt bij jouw instellingen na voor een goede werking.

LET OP! waar de tekst jouwdomein.nl staat voer je uiteraard je eigen domeinnaam in.

TIP! Wil je weten of je IMAP of POP moet gebruiken lees dan dit: https://support.dodo.nl/pop-imap-is-beste-keuze-jou/

TIP! Deze lijst met instellingen gaat er van uit dat je SSL op je e-mail hebt. Dat is voor klanten van Dodo internet in de meeste gevallen zo. Mocht dat niet werken probeer dan je mail in te stellen met SSL beveiliging uit met de juiste instellingen bij de poortnummers en dergelijke. Deze vind je ook hier in de grijze tekst.

Type account

IMAP

Server voor inkomende mail

mail.jouwdomeinnaam.nl
Let op! op de plek waar ‘jouwdomeinnaam.nl’ staat voer je uiteraard jouw eigen domeinnaam in.

Server voor uitgaande mail

mail.jouwdomeinnaam.nl
Let op! op de plek waar ‘jouwdomeinnaam.nl’ staat voer je uiteraard jouw eigen domeinnaam in.

Gebruikersnaam

Je e-mailadres

Wachtwoord

Het bijbehorende wachtwoord
Deze is alleen bij jou bekend

Wachtwoord onthouden

Aanvinken

Beveiligde wachtwoordverificatie (SPA) is verplicht

Aanvinken
Let op! Tenzij je geen SSL certificaat op je e-mail hebt, dan moet hij namelijk niet aangevinkt zijn.

SSL beveiliging

Aanvinken

SMTP
Voor server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist.

Aanvinken
En indien er bij aangegeven wordt ‘gebruik hiervoor dezelfde instellingen als voor je inkomende mail) dan die ook aanvinken

SMTP poortnummer (uitgaande mail)

465
Let op! Zonder SSL is het poortnummer 587

IMAP poortnummer (inkomende mail)

993
Let op! Zonder SSL is het poortnummer 143

IMAP versleutelde verbinding

SSL
Of als die keuze er niet is > TLS

Tegenwoordig wordt bijna altijd het gebruik van IMAP aangeraden boven POP of POP3. Maar mocht je POP willen gebruiken dan kan dat natuurlijk. Zie hieronder.

POP poortnummer (inkomende mail)

993
Let op! Zonder SSL is het poortnummer 110

TIP! Klik hier voor onze online stappentool waarmee je kan achterhalen waar het probleem mogelijk ligt.

Tags #

mail, email, e-mail, instellen, outlook 2013, imap, pop3, smtp, poort, poortnummers, instelling