Als ik mijn mail open op mijn iPhone komt hij niet meer binnen op mijn vaste computer

Table of contents

Tegenwoordig kan je met al je apparaten je mail binnen halen. Dat is natuurlijk heel mooi alleen moet je er wel voor zorgen dat je het goed insteld naar je eigen wens.

De meeste gebruikers willen dat als ze  hun mail op hun telefoon of tablet bekijken dat deze ook gewoon binnen komt op hun vaste computer, dus niet dat als ze de mail op hun telefoon hebben binnen gehaald dat deze niet meer zichtbaar is op hun vaste computer.

De meeste smartphones en tablets gebruiken zogenaamde pushmail waardoor de mail dus op meerdere apparaten binnen blijft komen, maar als je je mail als een popbox installeerd (op je smartphone of tablet) dan gebeurd dit dus niet en dit is in de meeste gevallen niet wenselijk.

De oplossing hiervoor is het gebruiken van pushmail functie op je devices of mailboxen instellen met ‘imap’ basis. Met imap kijk je als het ware op de server in je mailbox en als je dit met je al je devices doet dan kan je er dus altijd in kijken. Let wel dat als je dan een mail verwijderd met je smartphone dat hij ook echt weg is.

Meer weten over hoe je imap insteld op je devices vind je elders op onze site zoek gewoon op het trefwoord ‘imap’.

Handig om te weten =)

Tags #

smartphone, iphone, android, email, imap, smtp