Pop of Imap? Wat is de beste keuze voor jou!

bij het instellen van je email in bijvoorbeeld Outlook (maar ook in andere mailprogramma’s) heb je de keuze om je account in te stellen als POP of IMAP. Maar wat zijn nou de verschillen?

POP methode:
Bij deze methode kijkt je mailprogramma op de hostingserver of er nieuwe mail is voor je. Is dat het geval, dan haalt je mailprogramma deze mail op. Ofwel hij haalt het weg van de hostingserver en plaatst het in jouw mailprogramma.
Zorg er dus voor dat je een goed backup systeem hebt want als je computer het begeeft dan ben je ook je oude mailtjes kwijt.

IMAP methode:
Bij deze synchroniseert je mailprogramma met je mailmap op de hostingserver. Ofwel je mailprogramma kijkt of er nieuwe mail is en zo ja dan laat hij dat zien in je Outlook omgeving. Dat klinkt veel beter zou je denken… want dan hoef je je geen zorgen te maken over het maken van een backup want het staat toch nog op de mailserver.
Dat mag zo zijn maar het heeft ook nadelen (zal je altijd zien).

  • je mail is onderdeel van je hostingpakket dus als je veel of grote mails hebt in je maildirectory dan kan je hostingpakket dus te klein worden en zal je op den duur een groter/duurder pakket moeten
  • als je je domeinnaam gaat verhuizen dan moet je er voor zorgen dat je een kopie van de mails ergens opslaat om ze niet kwijt te raken. Want na een verhuizing is er geen connectie meer met de oude mailserver en zal dus na de eerste synchronisatie je mailprogramma denken dat je al je mail hebt verwijderd en dus ook in je mailprogramma alles verwijderen… want dat is synchroniseren.

Let dus wel goed op met welke methode je kiest en houd hier rekening mee in de toekomst bij onder andere mogelijke domeinnaam of hostingpakket verhuizing en dergelijke.

Een andere manier om je mail te regelen zijn het gebruik van Office365 van Microsoft of G Suite van Google. 2 methodes waarmee je eventuele issues zoals hierboven is beschreven niet hebt. Geen limieten, altijd connectie overal ter wereld, direct goede spam maatregelen en nog veel meer. Meer over G Suite weten klik hier.

Tags

pop, imap, pop of imap