Resultaatcodes en terminologie

Deliverable
Een leverbaar resultaat betekent dat de e-mail van de ontvanger geldig is. Email List Validation® heeft vastgesteld dat dit adres veilig kan worden verzonden binnen onze leveringsgarantie van 98%.

Invalid
Een invalidg e-mailadres betekent dat het e-mailadres niet bestaat, om een ​​van de redenen die u in het validatierapport krijgt (raadpleeg het volgende gedeelte: Detailed result guide).

Accept All
E-mails die altijd een geldige status retourneren, maar van sommige domeinen die alle e-mails accepteren, probeert u ze te verzenden. Meestal proberen deze domeinen hun legitieme gebruikers te beschermen door de verzendende e-mailserver te vertellen dat deze de e-mail voor een bepaald e-mailadres zal accepteren, maar vervolgens het bericht in stilte weggooien of een bounce-bericht verzenden.

Disposable
Disposable adressen zijn gemaakt om slechts tijdelijk geldig te zijn, zodat hun eigenaren zich kunnen aanmelden voor aanbiedingen of services zonder een primair adres te gebruiken. Wegwerpadressen werken niet en nemen doorgaans alleen maar ruimte in beslag in uw database.

Unknown
Email List Validation® retourneert een onbekend resultaat wanneer het geen antwoord kon krijgen van de mailserver van de ontvanger. Dit gebeurt vaak als de e-mailserver van de bestemming te traag of tijdelijk niet beschikbaar is. In sommige gevallen zal het opnieuw proberen van uw verzoek na ongeveer 5 minuten een geldig of ongeldig antwoord opleveren. Onbekende adressen tellen niet mee voor uw verificatiesaldo.

Spamtraps
Spamtraps-adressen worden niet gemaakt voor communicatie, maar om spam te lokken. Om te voorkomen dat legitieme e-mail wordt uitgenodigd, wordt het e-mailadres doorgaans alleen gepubliceerd op een locatie die aan het zicht is onttrokken, zodat een geautomatiseerde e-mailadres-oogster (gebruikt door spammers).

De resultaatcodes in uw rapport begrijpen
Email List Validation ® scant eerst om wegwerp-, spam-trap- en klachtenmails te identificeren en voert vervolgens het e-mailidentificatieproces uit.

Nadat uw bestand is geverifieerd, krijgt elk e-mailadres in de lijst een van de volgende statussen:

• Oké: alles is oké. De server zegt dat hij klaar is om een ​​brief naar dit adres te ontvangen, en er zijn geen trucs gedetecteerd.
  • Fout: de server zegt dat de levering is mislukt, maar er is geen informatie over de e-mail.
  • Smtp_error: Het SMTP-antwoord van de server is ongeldig of de doelserver heeft een interne fout aan ons gemeld.
  • Smtp_protocol: de bestemmingsserver stond ons toe om verbinding te maken, maar de SMTP-sessie was gesloten voordat de e-mail werd geverifieerd.
  • Unknown_email: De server zei dat de levering is mislukt en dat het e-mailadres niet bestaat.
  • Attempt_rejected: De levering is mislukt; de reden is vergelijkbaar met “afgewezen”.
  • Relay_error: De levering is mislukt omdat er een relay-probleem heeft plaatsgevonden.
  • Antispam_system: Sommige antispamtechnologie blokkeert de voortgang van de verificatie.
  • Email_disabled: het e-mailaccount is opgeschort, uitgeschakeld of beperkt en kan geen e-mails ontvangen.
  • Domain_error: De e-mailserver voor het hele domein is niet geïnstalleerd of is onjuist, dus er kunnen geen e-mails worden afgeleverd.
  • Ok_for_all: De e-mailserver zegt dat hij klaar is om brieven te accepteren, naar elk e-mailadres.
  • Dead_server: de e-mailserver is dood en er kan geen verbinding mee worden gemaakt.
  • Syntax_error: Er is een syntaxisfout in het e-mailadres.
  • Onbekend: de e-mailbezorging is mislukt, maar er is geen reden opgegeven.
  • Accept_all: De server is ingesteld om alle e-mails op een specifiek domein te accepteren. Deze domeinen accepteren elke e-mail die u naar hen verzendt.
  • Disposable: De e-mail is een tijdelijk adres om brieven te ontvangen en verloopt na een bepaalde tijdsperiode.
  • Spam_traps: het e-mailadres wordt beheerd door een ISP of een derde partij, die geen e-mails klikt of opent.
  • Invalid vendor het antwoord wordt niet herkend door onze server. De SMTP-server heeft ons een reactie gestuurd die niet wordt herkend door onze server.