Email werkt niet meer, 500 error, teveel mails verstuurd

Table of contents

Het gebeurd wel eens dat mensen over hun verzendlimiet gaan. Dat heeft vaak dezelfde oorzaak en meestal is het ook het verkeerd gebruiken van de email.

Sommige gebruikers vesturen bijvoorbeeld nieuwsbrieven vanuit hun mailprogramma maar dat is niet toegestaan simpelweg omdat deze gebruiker dan heel snel opgepikt kan worden door Spamorganisaties als Spammer en dus ook daarna als zodanig gemarkeerd kan worden.

Dat heeft nog veel grotere concequenties namelijk dat een hele server waar deze gebruiker op aanwezig is op een Spamlijst terecht komt en daarmee alle gebruikers van deze server niet meer kunnen mailen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je hebt dus niet alleen jezelf hiermee maar in een klap mischien wel honderden anderen.

Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld dat men een hele oude site draait die niet up-to-date is en welke gehacked is. Veelal worden er dan bestanden toegevoegd aan de omgeving van de gebruiker (scriptjes) welke automatisch aan de lopende band (soms wel 3 per seconde) email verstuurd uit naam van deze gebruiker.

Dat is de reden voor verzendlimieten, die zijn dusdanig ingesteld om dat soort misbruik te voorkomen.

Een oplossing voor het verzenden van nieuwsbrieven is het gebruik van een legitiem nieuwsbriefsysteem. Dat is uiteraard ook verkrijgbaar bij DODO internet. En een Onderhoudsovereenkomst om je site up-to-date te houden.

Tags #

spam, 500 error, kan niet verzenden, limiet, error