Review Error Report (Blocked Emails)

Pas op met emails welke meldingen geven over je account. Vraag jezelf altijd af, van wie komt deze mail en wat vragen ze mij? Bij twijfel, neem altijd contact op met je ICT’er of je hostingbedrijf.

Zie de volgende e-mail hieronder. Hij lijkt legitiem en wanneer je klikt op de link in de mail opent deze (zo lijkt het) je webmail…  maar kijken even goed (tekst hieronder verder)

Ten eerste, de afzender, support@salrostamanig.cloudns.biz. Dat klinkt niet erg bekend en dus zou ik al direct afhaken.
Dan, de tekst, Dear: info. Blijkbaar hebben ze geen debiteurnaam dus gebruiken ze datgene wat voor je mailadres staat… ook vaag.
Verder, het is in in het engels… waarom niet in het nederlands?

Allemaal signalen.

Verder, als ik klik op de link krijg ik onderstaande venster. Het lijkt alsof ik ga inloggen op mijn webmail omgeving. Maar kijk even goed naar de link > https://websmail.maximun.best etcetera…. websmail klopt al niet maar de hele url klopt niet. Dat zou moeten zijn https://studioviv.nl/webmail. Een duidelijk NO GO dus.

Maar… wat gebeurd er denk je wanneer je je wachtwoord hierop invult? Nou… dan weet de persoon achter deze site je wachtwoord en kan deze inloggen op je e-mailbox… en dat wil je ten alle tijde voorkomen.

Dus een gerafinneerde hoax is dit. Wees dus gewaarschuwd.