Waarom ik zoveel spam binnen

Table of contents

Sommige mensen krijgen meer spam binnen als de ander hoe komt dat. De oorzaken zijn legio maar we zullen er een paar noemen.

• Je hebt je aangemeld voor een nieuwsbrief
  • Je hebt een keer gereageerd op een ongewenst bericht

Dat alleen is al voldoende. Als je eenmaal spam ontvangt is het lastig om er vanaf te komen. Wat is spam?

• Spam is mail die in grote bulk hoeveelheden wordt verstuurd naar duizenden ontvangers tegelijk
  • Het is meestal reclame met een verwijzing naar een site of product
  • Het zijn berichten die worden verstuurd zonder toestemming van de ontvangen er meestal zonder toestemming van de eigenaar van de website of het product.

Waarom wordt er spam verstuurd?

Spam wordt verzonden in grote hoeveelheden, als er maar 0,1% procent reageerd of klikt op de link in de mail dan kan het al lucratief zijn. Stel dat ze per klik 0,10 ct verdienen, ze sturen 10 miljoen mails. 0,1% daarvan is 10.000, 10.000 x 0,10 = 1.000 euro. Waar ze verder niets voor hoeven te doen.

Wat kan ik er tegen doen?

Er zijn meerdere oplossingen.

• Zet je emailadres niet op het internet
  • Klik niet op linkjes in vage berichten
  • Reageer niet op vage emailtjes
  • Gebruik een goed spamfilter (standaard bij DODO internet)
  • Gebruik geen catchall adres

Dat zijn opties die je zelf zou kunnen ondernemen. Standaard gebruiken wij SpamAssasin op onze servers en staat deze ook voor onze gebruikers standaard aan. Deze kan ingesteld worden op score van 0 tot 10. Standaard staat deze op 7 wat meestal goed genoeg is. Als mensen veel spam binnen krijgen zetten we deze scherper namelijk op 5. Maar nog lager heeft als risico dat ook legitieme e-mail wordt tegengehouden en dat wil je weer niet.

Er zijn ook betere, snellere oplossingen waarvan ik er hieronder 2 zal noemen.

1. Gebruik een Cloud mail oplossing als office 365 of G-suite van Google vanaf € 4,- per maand.

Maak gebruik van mail in de cloud via bijv. Google (G-suite) vanaf € 4,- per maand per gebruiker of Microsoft (Office365) € 10,50 per maand per gebruiker. Hier zitten nog meer voordelen aan m.b.t. mailverzending en je krijgt ook cloudsoplag en apps er bij, kan de moeite waard zijn.

Inschrijven op G-suite: Klik hier

2. Maak gebruik van onze dienst voor inkomende mail SpamFilter Pro.

Met deze dienst wordt je aangesloten op een speciale dienst die continu spam aan het bestrijden is. Hierdoor krijg je praktisch geen spam meer binnen, dit werkt heel erg goed en hier hebben we dan ook zeer positieve reacties van klanten over ontvangen. SpamFilter Pro zorgt er voor dat 99,9% van de spam niet in je mailbox terecht komt.

Mocht je dit willen dan kan je dit eenvoudig aanvragen via de volgende link: https://dodo.nl/spamfilter-pro-aanvragen/

Interessante artikelen over dit onderwerp:

Ook interessant is het volgende artikel wanneer u juist problemen heeft met email die niet aankomt bij je ontvanger.

https://support.dodo.nl/Kennisbank/email-komt-aan-ip-staat-op-spamfilter-blacklist/

Tags #

spam, veel spam