Wat gebeurt er met mijn e-mail tijdens de verhuizing?

Wanneer u uw domein verhuist zal uw deze gebruik gaan maken van de hosting bij uw nieuwe hostingpartij. Aangezien de hosting nieuw voor u wordt aangemaakt is het van belang dat u de e-mail tijdig configureerd zodat u weer e-mail kunt ontvangen.

E-mail welke aan u wordt gestuurd zal totdat u de emailadressen heeft aangemaakt niet aankomen. De afzender zal een bericht terug ontvangen waarin wordt gemeldt dat het e-mailadres waarnaar verzonden wordt niet gevonden kon worden of niet bestaat.

Maak dus een goeie backup van de mail die je wilt bewaren. Indien u uw mail binnen heeft gehaalt met de instelling ‘imap’ dan is het van een nog groter belang dat u uw mail die u wilt behouden veilig stelt aangezien imap niet meer doet dan op de server van uw hostingprovider kijken, imap haalt de mail niet fysiek binnen… en zodra de connectie met uw oude hostingpartij weg is na de verhuizing kunt u daar dus ook niet meer bij. Zaak om dat goed in kaart te brengen.