Help! Ik zie mijn website niet meer en mijn mail werkt niet?

Table of contents

Wanneer je wel internetverbinding hebt en gewoon websites van anderen kunt zien behalve die van jezelf… en je email werkt ook niet meer… dan kun je er bijna wel van uitgaan dat je IP nummer geblocked wordt bij je hostingprovider.

Geen paniek, dat is meestal prima op te lossen. Je staat op een zgn. blacklist. Check wat je IP nummer is door naar bijvoorbeeld www.myip.nl te gaan, neem contact op met je hostingprovider, vertel je probleem en geef hen je IP nummer door zodat zij je uit die blacklist kunnen halen en wellicht in een whitelist kunnen plaatsen.  Dat laatste is geen oplossing voor de lange termijn overigens houd daar wel rekening mee. Lees verder want je bent nog niet klaar met het oplossen van het initiële probleem.

Hoe kan het dan dat ik in die blacklist terecht gekomen ben? Ik doe toch niets verkeerd?

De allergrootste kans dat dit gebeurd is is dat je waarschijnlijk met een fout ingestelde emailbox veelvoudig op die server aanklopt. Dat houd in dat je bijvoorbeeld een oude mailbox die niet meer bestaat nog steeds wel probeerd te verzenden en ontvangen. Of dat je een mailbox hebt waarvan het wachtwoord niet goed staat ingesteld. En dit kan op alle devices zijn binnen je eigen netwerk, dus mobiele telefoon, tablet, pc, laptop en zelfs evt. andere apparaten als printers etc. Eigenlijk alles waar je dus een mailadres hebt ingesteld.

Als je dit probleem niet oplost dan heb je dikke kans dat je binnen enkele dagen of weken weer in de blacklist terecht komt. Simpelweg vanwege de huidige serverbeveiligingsmaatregelen. Als je meer dan X-aantal keer met foute gegevens op een server probeerd in te loggen dan ziet de server je uiteindelijk aan voor een hacker en blokt hij je automatisch. Een hele logische beveiligingsmaatregel.

Tags #

mail, blacklist, ip, email,