Hoe pas ik het wachtwoord van mail email account aan?

Table of contents

Het passen van het wachtwoord behorende bij je emailadres is niet ingewikkeld. Houd er wel even rekening mee dat we hier uitgaan van gewone emailboxen die op de server zijn aangemaakt en niet over cloud email als office365 of G-suite en G-mail.

Stap1.
Log in op je hostingdashboard omgeving via https://beheer.dodo.nl/klantenpaneel/inloggen

Stap 2
Klik in het menu op ‘diensten’ en dan ‘hostingaccounts’

Stap 3
Selecteer om welke domeinnaam het gaat aan de linker zijde en klik daar op  ‘inloggen controlepaneel’ waarmee je inlogged op de DirectAdmin omgeving van uw hostingpakket.

Stap 4
Klik onder ’email management’ op ‘e-mail accounts’

Stap 5
In de kolom ‘Password/Quota’ klikt u naast het emailadres op ‘change’.
Klik daarna op de knop ‘Random’ en er wordt een nieuw en veilig wachtwoord aangemaakt.
Klik dan op ‘Modify’ en je nieuwe wachtwoord is aangemaakt en wordt aan je getoond, kopieer deze hier of print hem uit zodat je hem op een veilige plek kan bewaren.

LET OP! Ga niet zelf een wachtwoord verzinnen, de kans dat deze niet veilig genoeg is is groot waardoor de kans bestaat dat je mail misbruikt kan worden.

Wil je weten hoe je je mailbox installeerd in outlook klik dan hier

Tags #

email, e-mail, wachtwoord, herstellen