Hoe voer ik een traceroute uit naar mijn website op de server?

Table of contents

Met een traceroute kan je te weten komen welke route een pakket aflegt voordat het aankomt bij de ontvangende server. Bij een traceroute wordt elke stap vastgelegd en deze krijg je dan te zien samen met de tijd die nodig was om deze stap te nemen.

Windows #

Stap 1. Navigeer eerst naar het Start menu

Stap 2. Alle Programma’s

Stap 3. Ga vervolgens naar Systeem

Stap 4. Klik op Command prompt

Stap 5. Type daar het volgende in: tracert voorbeeld.nl

Voorbeeld: tracert uwdomeinnaam.nl <— Pas deze aan naar uw eigen domein

Stap 6. Wacht dan even tot het klaar is en dan krijgt u de melding “Trace complete” te zien

Stap 7. Maak hiervan een screenshot of selecteer de uitkomst van de trace. Dit kunt u doen door op het scherm op uw rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor select all. Hij kopieert de tekst dan al automatisch.

Stap 8. Stuur de resultaten naar ons toe.

Mac #

Stap 1. Open Toepassingen

Stap 2. Open Hulpprogramma`s

Stap 3. Open Netwerk tools en klik op “traceroute”

Stap 4. Type daar de domeinnaam of het ip adres waarna de traceroute moet worden uitgevoerd

Voorbeeld: uwdomeinnaam.nl <– Deze wel aanpassen naar uw eigen domein.

Stap 5. Wacht nu tot hij klaar is.

Stap 6. Maak hiervan een screenshot of kopieer de uitkomst van de traceroute.

Stap 7. Stuur de resultaten naar ons toe.

Mocht je er niet uit komen dan staat onze helpdesk voor je klaar. Dit kan via een live chat sessie of per ticket. We helpen je graag!