Cache legen van je browser

Table of contents

Wanneer er een update heeft plaatsgevonden op je site of een aanpassing dan bestaat de kans dat jij die gek genoeg niet ziet… dat heeft veelal te maken met de cache (het interne geheugen) van je browser. Daar zijn wel een paar oplossingen voor en die zetten we hieronder even uiteen. De oplossingen kunnen overigens per browser verschillen.

1. Leeg de cache van je browser. Dit is de meest effectieve manier. Dit vind je meestal in de instellingen van je browser.
    Google Chrome > icoon rechtsbovenin van drie puntjes onder elkaar > scroll naar beneden en klik op geavanceerd > Browsegegevens wissen > selecteer “cookie” en “gecachte afbeeldingen en bestanden” > klik op ‘gegevens wissen’.
    Internet Explorer > icoon rechtsbovenin van een tandwieltje > tab algemeen > bij browsegeschiedenis klik je op ‘verwijderen’ > selecteer minimaal ‘cookies en websitegegevens’ en klik op ‘verwijderen’.
  2. Ververs je pagina door op het ‘refresh’ symbool te klikken. Symbool is meestal een cirkeltje met een pijl aan het uiteinde.
  3. Ververs je pagina door op F5 te drukken (terwijl je naar de juiste pagina kijkt) of gebruik CTRL + F5 wat bij sommige browser direct de cache leegt van die bewuste pagina

Tags #

cache, browser, geheugen, update,upgrade