Backup maken van email maken (voor verhuizing bijv.)

Table of contents

Alvorens u uw domeinnaam en hosting gaat verhuizen wilt u waarschijnlijk uw email veilig stellen. In het geval dat u uw mailboxen heeft ingesteld als pop-boxen dan is er alleen kans dat uw wat mails tijdens de verhuizing misloopt. Maar maakt u gebruik van een IMAP verbinding om uw e-mail te controleren, en wilt u deze ook back-uppen of in ieder geval veilig stellen voordat u uw domeinnaam verhuisd lees dan verder.

Controleren of u IMAP gebruikt in Outlook 2013? Klik hier

Optie 1. Installeer een POP account.
Een optie is bijvoorbeeld om binnen uw e-mail programma een extra POP account in te stellen van uw emailadres(sen), dus van hetzelfde emailadres bedoel ik hier te zeggen. Deze haalt dan de e-mail voor u binnen naar de PC zelf. Houdt u er wel rekening mee dat u het POP account dusdanig instelt dat het een kopie van de binnengehaalde e-mail op de server achterlaat en verder niets verwijdert, anders zult u namelijk in uw lopende (IMAP) accounts de e-mails zien verdwijnen.

Optie 2. E-mails verplaatsen/kopiëren naar een andere map.
Een andere optie zou zijn om alle mailtjes die u wilt bewaren te verslepen uit uw inbox map (en/of andere mappen) naar een ander wellicht al reeds geïnstalleerde mailbox te verplaatsen. Dan de verhuizing in gang te zetten en na de verhuizing en het opnieuw instellen van de mail deze weer terug te slepen.
In de meeste e-mailprogramma’s zoals bijvoorbeeld Outlook kan je alle mails (CTRL + A) tegelijk selecteren, linker muisknop aanklikken en verslepen naar een andere map. Houdt je daar de CTRL toets ingedrukt dan zie je een + verschijnen en weet je dat je de mails kopieert en niet alleen maar verplaatst. Wel zo handig.

Hoe maak ik een mailbox aan in outlook 2010? Klik hier
Hoe maak ik een mailbox aan in outlook 2013? Klik hier

Hoe wij het aanpakken! #

Wij gebruiken Thunderbird als mailprogramma. Deze is beschikbaar voor zowel Mac als Windows en werkt super. Wat ons betreft een van de beste e-mailprogramma’s die er zijn.

Thunderbird kan je hier downloaden

1. Dan stel je daar je e-mailadres in, liefst als een POP-account
  2. Dan haal je al je e-mail binnen
  3. En dan kan je met een gerust hart je domeinnaam verhuizen
Zoek je de mailserver adressen en poortnummers? Klik dan hier.

Tags #

imap, pop3, email, e-mail, mail, instellen, nieuw, aanmaken, emailadres, account