Mail/popboxen instellen in Gmail

Problemen met het verzenden van email via smtp? Veel mensen lopen tegen dit probleem aan. Het zit als volgt. Websitehosters zijn verantwoordelijk voor de aflevering van de mail (binnenkomende mail / pop3 of imap bijv.) maar niet voor het verzenden (uitgaande mail / smtp) van mail. Daarvoor dien je de instellingen van je hostingprovider (internetverbinding provider) zoals bijv. xs4all, ziggo, kpn etcetera.
Heel verwarrend voor velen en begrijpelijk. Dit is ontstaan doordat de allergrootste hostingproviders hun serverparken hebben afgeschermd tegen uitgaande mailspam en daarmee de meeste websitehosting bedrijven met een probleem opzadelde.

Maar hier is/zijn meerdere zeer goeie oplossingen voor, vaak nog beter dan gewoon je Outlook te gebruiken voor de behandeling van je mail. Flexibeler, meer remote, werking op alle devices. Een oplossing daarvan is Gmail. Zie hieronder de uitleg hoe je een mailbox installeerd in je Gmail account voor inkomende en uitgaande mail.[