Hoe check ik in Outlook 2013 of ik IMAP of POP3 gebruik als mailinstelling?

Deze instellingen gelden voor email instellingen bij heel veel providers waaronder HostingSchagen, WordPressbased etcetera.

1. Open Outlook 2013. Klik op de grote button Accountinstellingen en dan nog een keer op de button die uitklapt. Er opent zich een nieuw venster.
  2. Klik op het tabblad email (meestal standaard al geopend) en dubbelklik op het mailadres dat u wilt checken. Een venster opent zich.
  3. Bij het stukje Servergegevens staat het type account waar u aan kunt zien of deze of IMAP of POP3 staat.

Staat uw instelling op IMAP dan haalt u niet fysiek de mail binnen van de server. In het geval van een domeinnaam en/of hosting verhuizing kunt u na verhuizing dus niet meer bij die mail. Zorg in dat geval voor een backup van uw mail.

Hier kunt daar meer over lezen Klik hier

Tags

email, e-mail, e mail, mail, pop3, popbox, imap, server, hosting, verhuizing, outlook 2013