E-mail instellen in Windows Live

Waarschuwing: Windows live is een oude en onveilige versie en wordt daarom niet meer ondersteund. We raden je aan over te stappen naar een nieuwere e-mail cliënt die wel op een veilige manier verbinding maakt, zoals de gratis e-mail cliënt Mozilla Thunderbird.

Met de volgende stappen voeg je eenvoudig je e-mailadres toe aan het e-mailprogramma Windows Live Mail. Na het volgen van deze stappen kun je vanuit Windows Live Mail je e-mails ontvangen en versturen.

Benodigde gegevens:

• E-mailadres
  • Wachtwoord
  • Serveradres

Open de Windows Live Mail instellingen

Start Windows Live Mail en klik links onderin op het tandwiel.

Accounts beheren

Klik op ‘Accounts beheren’.

Account toevoegen

Klik op ‘Account toevoegen’.

Geavanceerde configuratie

Kies in het menu voor de laatste optie ‘Geavanceerde configuratie’.

Internet e-mail

Kies voor de optie ‘Internet e-mail’;

Vul de e-mailgegevens in

Vul de juiste e-mailgegevens in:

• E-mailadres: Je e-mailadres
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres
  • Wachtwoord: Het wachtwoord dat je hebt ingesteld
  • Accountnaam: Vul hier een accountnaam in. Deze naam is alleen in het e-mailprogramma zelf te zien
  • Berichten verzenden met deze naam: Vul hier je voornaam en achternaam, of bedrijfsnaam in. Dit is de naam die de ontvanger van je e-mail te zien krijgt.

Vul de servergegevens in

Vul de juiste servergegevens in:

• Server voor inkomende e-mail: mail.jouwdomeinnaam.nl:993  (Vervang ‘jouwdomeinnaam’ door je eigen domeinnaam uiteraard)
  • Accounttype: Kies hier voor IMAP
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): mail.jouwdomeinnaam.nl:465 (Vervang ‘jouwdomeinnaam’ door je eigen domeinnaam uiteraard)

Schakel alle selectievakken in en klik op ‘Aanmelden’.

Account toegevoegd

Je e-mailaccount is nu toegevoegd. Klik op ‘Gereed’ om terug naar het e-mailprogramma te gaan.

Windows Live Mail

Binnen Windows Live Mail beheer je nu je e-mailberichten. Versturen, ontvangen en het lezen van je e-mails doe je nu in Windows Live Mail.