Backup maken van email maken (voor verhuizing bijv.)

Alvorens u uw domeinnaam en hosting gaat verhuizen wilt u waarschijnlijk uw email veilig stellen. In het geval dat u uw mailboxen heeft ingesteld als pop-boxen dan is er alleen kans dat uw wat mails tijdens de verhuizing misloopt. Maar maakt u gebruik van een IMAP verbinding om uw e-mail te controleren, en wilt u deze ook back-uppen of in ieder geval veilig stellen voordat u uw domeinnaam verhuisd lees dan verder.

Controleren of u IMAP gebruikt in Outlook 2013? Klik hier

Een optie is bijvoorbeeld om binnen uw e-mail programma een extra POP3 account in te stellen van uw emailadres(sen), dus van hetzelfde emailadres bedoel ik hier te zeggen. Deze haalt dan de e-mail voor u binnen naar de PC zelf. Houdt u er wel rekening mee dat u het POP3 account dusdanig instelt dat het een kopie van de binnengehaalde e-mail op de server achterlaat en verder niets verwijdert, anders zult u namelijk in uw lopende (IMAP) accounts de e-mails zien verdwijnen.

Een andere optie zou zijn om alle mailtjes die u wilt bewaren te verslepen uit uw inbox map (en/of andere mappen) naar een ander wellicht al reeds geïnstalleerde mailbox te verplaatsen. Dan de verhuizing in gang te zetten en na de verhuizing en het opnieuw instellen van de mail deze weer terug te slepen.

Hoe maak ik een mailbox aan in outlook 2010? Klik hier

Hoe maak ik een mailbox aan in outlook 2013? Klik hier

Tags

imap, pop3, email, e-mail, mail, instellen, nieuw, aanmaken, emailadres, account

Leave A Comment?